Cart 0

Tervetuloa eettiselle ja ekologiselle tuotantoketjumatkalle!
Tutustu, miten EarthPositive® valmistuu ja matkaa Intiasta sinulle.

MTO1.jpg
 
 

Halusimme tarjota asiakkaillemme parhaan puuvillaisen t-paidan, joka olisi vastuullisesti valmistettu ja jonka tuotanto olisi läpinäkyvää.

Helppoa kuin mikä? – Ei sinne päinkään. Ensinnäkin halusimme löytää valmistajan, jonka pääperiaatteisiin kuului valmistaa edistyksellisiä ja muodikkaita vaatteita. Kului pari vuotta kunnes toivomamme valmistaja viimein löytyi ja pääsimme yhteistyöhön. Yhteistyömme aikana valmistaja, Continental Clothing Company, tutki pitkään mahdollisuuksia ja menetelmiä ekologisimman puuvillatekstiilin valmistukseen. Erityisiä haasteita tuli vastaan kun jokaisen prosessin piti ylittää standardit sekä tavoitteena oli valmistaa tekstiili, jonka hiilijalanjälki oli poikkeuksellisen alhainen. Nämä haasteet ratkaistiin ahkeralla työllä ja lopputuloksena syntyi EarthPositive-tekstiili. Olemme edelleen iloisia kun löysimme niin hyvän yhteistyökumppanin, että heidän avulla voimme tarjota sinulle huipputuotteen. Tutustu, miten EarthPositive® valmistuu ja matkaa Intiasta sinulle.

 
 

SEURAA MITÄ MATKALLA TAPAHTUU!

 
 

PUUVILLAN VILJELY
Ahmedabad, Gujarat, Intia

viljely-banner.jpg
 

EarthPositive-vaatteen matka alkaa kuten muidenkin puuvillatekstiilen – puuvillapellolta. Tässä tapauksessa organic cotton (luomupuuvilla) pellolta, joka sijaitsee Ahmedabad kaupungin liepeillä. Kaupunki sijaitsee Gujaratissa, Intiassa.

Miksi luomupuuvillan (organic cotton) viljely on erilaista kuin tavanomaisen puuvillan viljely?

• • •

 

gujarat.jpg

YMPÄRISTÖVAIKUTUS

Yhden t-paidan valmistamiseen käytetään n. 1 kg puuvillaa, jonka tuottamiseen kulutetaan keskimäärin 20 000 litraa vettä. EarthPositive® t-paidassa on säästetty noin 700 litraa vettä. http://aboutorganiccotton.org

Luonnonmukaisen puuvillan viljelyssä ei käytetä torjunta-aineita, jolloin maaperä ja paikalliset vesilähteet säilyvät myrkyttöminä. Puhdas ja terveellinen maaperä, joka sisältää orgaanista ainetta, mahdollistaa paremman vedenpidätyskyvyn ja terveellisen juurikasvuston. Tämä vähentää osaltaan puuvillan vaikutusta veteen.

EarthPositive puuvillan viljely tehdään Gujaratissa koska sillä alueella 95% vedestä muodostuu monsuunisateista. Sadeveden käyttö vähentää merkittävästi suurien kasteluvesihankkeiden tarvetta. Suuret hankkeet riistävät usein niukkoja vesivaroja, joita tarvitaan paikallisissa kylissä.

SOSIAALINEN VAIKUTUS

Koska luonnonmukaisessa puuvillan viljelyssä ei käytetä kemiallisia lannoitteita, on se ympäristöystävällisyyden lisäksi myös erittäin turvallinen ja hyödyllinen maanviljelijöille. Tavanomaisessa viljelyssä käytetään joissakin pelloissa kemikaaleja, jotka ovat Euroopassa ja Yhdysvalloissa kiellettyjä. Paikallinen viljelijä ei ymmärrä niiden vaarallisuutta. Viljelijät sekä työntekijät ja perheet altistuvat vaarallisesti ja jopa tappavasti myrkyille.

Puuvilla, joka on peräisin orgaanisista, pienikokoisista puuvillatiloista, istutetaan ja poimitaan käsin. Vain luonnollisten lannoitteiden käyttö varmistaa, että myös viljelijöiden terveydentila, hyvinvointi ja työolot otetaan huomioon - kuten maailmanlaajuinen luonnonmukaisten tekstiilien standardi (GOTS Global Organic Textile Standard) vaatii.

Katso tästä GOTS sertifikaatti.

 

KEHRUU, KUDONTA, VÄRJÄYS JA OMPELU
Coimbatore, Tamil Nadu, Intia

tuotanto-banner.jpg
 
 

Kun siirrytään toimitusketjussa eteenpäin, niin EarthPositive-valmistuksen eettiset ja ympäristöystävälliset sitoumukset jatkuvat tuotannon eri osa-alueilla: siementenpoistossa, kehräämisessä, kudonnassa, värjäyksessä ja ompelussa. Kaikki tapahtuu GOTS-sertifioitujen ja Fair Wear -säätiön tarkastetuissa tiloissa, joten he tietävät tasan tarkkaan tehtaat ja tuotantomenetelmät, jotka sijaitsevat Coimbatoressa, Tamil Nadussa, Etelä-Intiassa. Katso alla olevia videoita. Näet tuotantomenetelmät ja -ympäristön.

 

EarthPositive-tuotteiden valmistusprosessi Intian Tamil Nadun tehtaalla.

Enviromental Justice Foundation esittää: Huippumalli Lily Cole ja EarthPositive-tuotanto Intiassa.

PUHDAS ENERGIA

EarthPositive -mallisto on valmistettu tehtaalla, jolla on käytössä 30 tuuliturbiinia ja aurinkopaneeleita. Ne varmistavat energian, hintavakauden ja ennen kaikkea - puhtaan, ympäristöystävällisen energian.

Continental Clothing (valmistaja) on vähentänyt hiilijalanjälkeä 90% kaikissa EarthPositive® -vaatteista. Tämä merkittävä vähennys on saavutettu yhdistämällä luonnonmukaista maataloutta, valmistuksen tehokkuutta ja kuljetuksia sekä uusiutuvan energian käyttöä.

Katso CO2-arvot kaikista EarthPositive vaatteista tästä.

JÄTEHUOLTO

Koska tuotannon jokaisessa vaiheessa tapahtuu jonkin verran materiaalin hukkaamista ja hylkäämistä, pyrkii Continental Clothing (valmistaja) minimoimaan tuhlaamisen jokaisessa tuotannon vaiheessa. Puuvillan puhdistusvaiheessa erotellut siemenet hyödynnetään puuvillaöljyn valmistukseen ja niitä käytetään myös lehmien ruuaksi.

Kehruussa lyhyet kuidut erotellaan ja ne hyödynnetään muissa tekstiileissä, joissa kuidun laatu ei ole tärkeää.

Leikkaus ja värjäysvaiheiden jäännöstuotteita hyödynnetään mm köysien valmistuksessa sekä esim Salvage™ recycle-tekstiilien valmistuksessa, jolloin niidenkin raaka-aineiden eettisyys ja ekologisuus on taattu.

Tehtaalla on close-loop-puhdistusjärjestelmä. Järjestelmä sisältää käsittelyaltaita, hiekkasuodattimia sekä käänteisosmoosijärjestelmän. Tällä järjestelmällä voidaan jätevedet muuntaa puhtaaksi vedeksi. Uskomatonta, mutta 93% kaikista jätevesistä käsitellään ja käytetään uudestaan, jolloin paikalliset vesijärjestelmät ovat täysin vapaita haitallisista kemikaaleista.

TYÖTURVALLISUUS

Continental Clothing on vahvasti sitoutunut työntekijöidensä hyvinvointiin, turvallisuuteen, oikeuksiin ja palkkoihin. Fair Wear säätiö on auditoinut yrityksen ja säätiö on rankannut Continental Clothing -yrityksen Leader-luokkaan korkealla pistemäärällä vuonna 2016.

2016 yritys esitteli Fair Share -projektin yhteistyössä Fair Fashion Networking ja BSD Consulting kanssa. Projektilla varmistetaan, että työntekijöille maksetaan elinkelpoinen palkka, joka on korkeampi kuin maan vähimmäispalkka.

 

LOGISTIIKKA, KULJETUS
Tuticorin, Tamil Nadu, Intia

logistiikka-banner.jpg
 
4-1024x670.jpg

KULJETUS – VIIMEINEN VAIHE

Merikuljetus Etelä-Intian Tuticorin satamasta aina Englantiin, Bedfordiin asti. Sieltä maa-meri UPS-kuljetuksena Suomeen asti.

Yksi suurimmista hiilidioksidipäästöistä on lentomatka. Hiilijalanjäljen vähentämiseksi EarthPositive®-mallistolla on "No Airfreight" -käytäntö, jossa käytetään merikuljetuksen konttipaketteja. Joten EarthPositive-vaate on siirretty Intiasta päävarastoon, Bedfordiin (UK) mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Vaatteet on pakattu kierrätettäviin pakkauksiin, jotka on valmistettu kuluttajille kierrätetyistä materiaaleista.

UPS-jatkokuljetukset Suomeen hoituvat suoraan päävarastosta Bedfordista (UK). UPS:lla on Carbon Neutral serfiointi.
Katso lisää
 

 

 

SERTIFIOINTI JA TARKASTUS

kaikki-sertifikaatit-vari.jpg
 

Lisätietoja: Belik Oy, Leo Belik 040 960 7191, belik@belik.fi